We hebben 30 jaar te lang op Amerika geleund; Sahar Afzal en Hans Hillen

Hans Hillen; “Als minister van defensie heb ik moeten bezuinigen, waar ik het fundamenteel mee oneens was”.

Sahar Afzal is 20 jaar en jongerenvertegenwoordiger van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Zij studeert aan de Amsterdam University College | Implementatie van de Sustainable Development Goals.

Café Weltschmerz heeft Sahar Afzal gevraagd voor Café Weltschmerz een serie interviews te maken met Mastodonten. Oud politici interviewen over de huidige situatie van Nederland in relatie tot Europa en de rest van de wereld. Verleden, heden en toekomst komen binnen de gesprekken aan bod. Centraal daarbinnen is de rol die de opkomende generatie moet pakken om orde op zaken te kunnen stellen.
De eerste gast is oud minister Hans Hillen.
Een terugblik over de politieke periode van Hillen. Sahar start het gesprek over de confrontatie tussen generaties in de politiek. Volgens Hillen moet je niet te jong de politiek in. Je moet eerst gevormd zijn. De kunst van de politiek is dat je 17 miljoen meningen moet vormen tot consistent beleid.

Enkele uitspraken:
Als minister wordt je nooit gevraagd wat je er zelf van vindt, je moet altijd uitvoeren wat anderen vinden. Alles is al afgesproken, het regeerakkoord ligt er, iedereen heeft ingestemd, daarna mag jij het uitvoeren. Als blijkt dat het niet loopt als opgeschreven krijg je gaandeweg ruimte om eigen oplossingen aan te dragen. Alles wat je met defensie doet heeft met geld te maken. Veiligheid kost geld. De wereld zit internationaal zo cynisch in elkaar dat er zonder leger niet naar je geluisterd wordt. We hebben 30 jaar te lang geleund op Amerika. De focus van de Amerika ligt momenteel op China. Voor Europa is het verstandig om een goede relatie met Poetin te onderhouden. Wij hebben er belang bij dat wij van Europa geen slagveld maken. Syrië is voorbeeld waarom wij samen met Amerika, Rusland en China op wereldschaal 1 lijn moeten gaan trekken. Nederland moet zelf wel wat minder zendingsdrang hebben……….

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.