We hebben in de wereld te maken met roekeloze en onervaren types; Coen de Jong en Kees van der Pijl

“We hebben te maken met roekeloze en onervaren types, waar Trump een voorbeeld van is. Alle ontwikkelingen in de geschiedenis hebben zich van het Westen naar het Oosten begeven. Het verstand en de ratio keert zich nu af van het westen naar het Oosten lijkt het.”

Kees van der Pijl is emeritus hoogleraar internationale betrekkingen aan de universiteit van Sussex. Van der Pijl gaat met een grote frequentie samen met historicus Coen de Jong op de internationale verhoudingen en de mogelijke consequenties voor de Europese samenleving.
“We zitten op een breukvlak en je voelt dat we een nieuwe tijd tegemoet gaan. En alle keren in de geschiedenis dat zoiets heeft plaatsgevonden is dat gepaard gegaan met oorlog. Het is niet alleen een economische crisis, maar ook een strijd tussen de opkomende krachten en de verdwijnende krachten. Het niveau van de bewapening die de afgelopen periode werd opgebouwd is zo gigantisch, dat het levensbedreigend is voor het voortbestaan van de mensheid op aarde.”
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; www.cafeweltschmerz.nl/doneer/


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.