Wynia’s Week: Het woonbeleid is wanbeleid

Er is een grote schaarste aan woningen in Nederland, vooral voor wie geen eigen geld en een bescheiden inkomen heeft. Wat Syp Wynia betreft is het een van de belangrijkste sociale kwesties van de Rutte-jaren. Alles is voor politici belangrijker dan het dak boven het hoofd van de gewone burger. Er komen ieder jaar 100.000 nieuwe inwoners bij in Nederland, uitsluitend door immigratie. Maar niemand lijkt zich af te vragen dat daarmee de woningnood wordt vergroot.
Niemand betaalt zoveel aan huisvestingslasten als wie geen geld heeft. Het gaat als met zoveel andere onderwerpen. De burgers zijn de sluitpost van de politiek. Het klimaat gaat voor, de open grenzen gaan voor, de asielzoekers gaan voor, maar de twintiger of dertiger met hooguit een modaal inkomen is in een stad als Amsterdam 1200 euro kwijt aan een appartementje van enkele tientallen vierkante meters. Daar zijn een aantal oorzaken voor….
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.