Zonder de Hongaren geen modern Europa; Hans Moll en Laszlo Maracz

Onze gesprekken worden opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie of adopteer voor 100,00 euro een aflevering en kom met je naam in de leader: NL23 TRIO 0390 4379 13

Zonder de Hongaren was het moderne Europa niet tot stand gekomen, stelt Laszlo Maracz.


Onder leiding van Victor Orban lijkt Hongarije op ramkoers te liggen met de EU. De Hongaarse regering weigerde te voldoen aan het opgelegde quotum voor het opvangen van asielzoekers. De manier waarop de Hongaarse regering omgaat met de vluchtelingencrisis, zorgt ervoor dat Hongarije door de Europese media worden neergezet als racistisch en nationalistisch. Professor Laszlo Maracz, hoogleraar Oost-Europese studies met Hongaarse roots, ergert zich aan deze hardnekkige vooroordelen en het gebrek aan kennis over dit land. Maracz is de vaste Oostblok deskundige van Café Weltschmerz. Hij maakt samen met Hans Moll een serie die recht moet doen aan meer inzicht over de Hongaarse realiteit.
Tijdens het eerste gesprek maken Maracz en Hans Moll een reis door de unieke en complexe geschiedenis van het Hongaarse volk.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.