Wijkagent Pim Vos verzet zich tegen coronabeleid: “Alles in mij schreeuwt: ‘Dit niet!'”

Wijkagent Pim Vos verzet zich tegen coronabeleid: “Alles in mij schreeuwt: ‘Dit niet!'”

Wijkagent Pim Vos uit het Brabantse Vught spreekt zich uit tegen het coronabeleid van de overheid: ‘Alles in mij schreeuwt “DIT NIET”. De agent spreekt op LinkedIn zijn morele twijfel uit en krijgt veel bijval van collega’s, politici en burgers.

Ik sta vandaag vastgenageld op de grond… ik ben bij de politie gekomen om mensen te helpen. “Waakzaam en dienstbaar”. Ik weet niet wat ik “mag” zeggen in mijn rol binnen de politie maar alles in mij schreeuwt “DIT NIET”. Het kan toch niet zijn dat je in de Efteling tegen elkaar mag staan in een rij voor de Python (gevaccineerd en ongevaccineerd) en een restaurant dat mensen echt gezond wil laten leven gesloten wordt omdat ze niet willen vragen naar een check?”

De mening van Pim Vos is om meerdere redenen controversieel. Hij is een van de weinigen die zich publiekelijk uitspreekt tegen het coronabeleid van de overheid en hij doet dat in de rol van agent. Daar is hij zich zelf ook bewust van, getuige zijn bericht: ‘Ik weet niet wat ik “mag” zeggen in mijn rol binnen de politie.’

Op BlueTruth, een burgerinitiatief bestaande uit mensen die bij de politie werken of hebben gewerkt, krijgt zijn bijdrage de ruimte. Het AD laat politiewetenschapper Jaap Timmer aan het woord: ‘Iedere persoon, ongeacht zijn of haar beroep, kan zich in Nederland gelukkig beroepen op de vrijheid van meningsuiting, maar bij een bepaalde categorie ambtenaren, zoals politiemensen, is onderkend dat die vrijheid soms kan schuren met het uitoefenen van de functie. Zijn leidinggevenden zouden kunnen vinden dat dat hier het geval is. Ik acht de kans groot dat zij hierover met deze agent in gesprek zullen gaan en hem zullen adviseren dit in de toekomst niet nog een keer te doen.’

Fiona Zwarts moedigt mensen zoals Vos echter aan om naar voren te stappen: ‘De zwijgende meerderheid. Als je daar nog toe behoort terwijl het eigenlijk ENORM borrelt en kriebelt bij je. We hebben je nodig. Beken kleur. Spreek je uit.’

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.