John Campbell: Waarom die oorverdovende stilte rond voortdurende oversterfte?

John Campbell: Waarom die oorverdovende stilte rond voortdurende oversterfte?

John Campbell is inmiddels ook op Substack te vinden en stuurt e-mails rond in aanvulling op zijn YouTube filmpjes. Aangezien hij bijna 3 miljoen volgers op YouTube heeft, wil hij spitsroeden blijven lopen om op dit platform te kunnen blijven publiceren. In een recente video behandelt hij het onderwerp oversterfte. In zijn e-mail schrijft hij waarom hij voorzichtig op YouYube moet praten over oversterfte, want dit zijn de guidelines van YouTube:

• Er mogen geen claims gemaakt worden over COVID-19-vaccinaties die in strijd zijn met het expert-consensus van lokale gezondheidsautoriteiten of de WHO.

• Er mag niet worden gezegd dat een goedgekeurd COVID-19-vaccin de dood, onvruchtbaarheid, miskraam, autisme of het oplopen van andere besmettelijke ziekten zou kunnen veroorzaken.

Met dit dus in het achterhoofd behandelt hij opnieuw het onderwerp oversterfte. Hij verontschuldigt zich ervoor dat hij het er wéér over heeft (we hebben er bijvoorbeeld hier en hier eerder aandacht aan besteed), maar benoemt ook dat – ondanks dat oversterfte al 18 maanden aan de gang is – er niet of nauwelijks aandacht voor is. Vandaar dat hij dit toch maar weer op zich neemt.

En terecht, It feels like you’re the only one reporting on this. Thank you John!, zegt bijvoorbeeld Jeff in de commentaren onder de video. Of Bob: This needs to be said and repeated. You are doing the right thing John.

Waar gaat het precies om? De oversterfte blijft wereldwijd hoog, zo tonen de cijfers aan. Hij had gehoopt dat het inmiddels minder zou zijn, maar nee, dat is niet het geval. Dat was in 2022 zo, en blijft dus doorgaan in 2023. Wat is hier aan de hand?

Het gaat – nogmaals – om een internationaal fenomeen. Campbell presenteert de cijfers van Our world in data zoals je op de afbeelding hieronder (hopelijk) kunt zien. Je ziet een grijze, horinzontale lijn en daar zouden alle andere gekleurde lijnen behoren te zitten. Alles daarboven betekent namelijk voor al deze landen, waaronder ook Nederland, oversterfte. En zoals je kunt zien zitten alle landen voor het grootste gedeelte van deze periode ruim boven deze grijze horizontale lijn.

Campbell vindt het jammer dat we geen organisatie hebben die wereldwijd verantwoordelijk is voor gezondheidszorg, want als we die zouden hebben dan zouden ze zich hierover uiteraard zeer zeker heel druk maken. Ze zouden tot op de bodem uit willen zoeken waaraan deze mensen overlijden. They woud be bouncing up and down about this, zou Campbell verwachten.

Hij had gehoopt en ook wel een beetje verwacht dat de oversterfte zou verminderen, zegt hij erbij, maar dat is dus niet het geval. Hierbij wat cijfers uit enkele landen ter illustratie:
Australië: minstens vanaf januari 2022 tot begin 2023 was de oversterfte vrijwel altijd boven de 10% en zeer regelmatig waren er pieken rond 25% oversterfte.
Canada schommelt gedurende dezelfde periode meestal rond de 15-25% oversterfte.
• Ook in Nederland is de oversterfte vrijwel steeds ruim boven het vijfjaarlijkse gemiddelde en schommelde tussen de 10-20%.
Nieuw-Zeeland ‘scoorde’ wat hoger dan Nederland en heeft veel pieken tussen 25-30% oversterfte.
Ierland: ook ver boven het gewone sterftecijfer en schommelde door de bank genomen rond de 20%. Hetzelfde geldt voor Engeland.
• De Verenigde Staten heeft altijd een oversterfte van 5% gehad gedurende deze periode (in andere landen was het sterftecijfer af en toe normaal, dus  in lijn met de verwachtingen, gezien de cijfers uit het verleden). Meestal lag in Amerika het sterftecijfer 20% boven het verwachte gemiddelde.

Waarom is hier geen internationale verontwaardiging hierover? Mis ik iets, vraagt Campbell zich af. Hij snapt er gewoonweg niets van. Er heerst hierover een internationale oorverdovende stilte. Je zou verwachten, omdat dit in al deze landen op hetzelfde moment gebeurt, dat er een gemeenschappelijke oorzaak zou kunnen zijn. Waarom wordt daarnaar geen onderzoek gedaan? Waarom wordt er niet geschreven over deze tot nu toe onverklaarde oversterfte in de mainstream media? Waarom is er geen wereldwijde organisatie die dit onderzoekt? Echt ongelofelijk vindt hij het. Hij zou willen dat we er meer over zouden kunnen praten, discussiëren.

Hij zoomt in op Engeland via cijfers van Office for National Statistics, waarvan we hier een samenvatting geven. Het gaat om cijfers die eindigen op 26 mei 2023 (Week 21). Er werden 11.111 sterfgevallen geregistreerd in Engeland en Wales. Hiervan waren 262 sterfgevallen (2,4% van alle sterfgevallen), waarbij COVID-19 betrokken was. Het aantal sterfgevallen ligt – zoals we al zagen – boven het gemiddelde van vijf jaar. Als je hierop inzoomt, dan overlijden er meer mensen thuis dan gemiddeld, namelijk 17,3% meer (gaat om 472 overmatige sterfgevallen). In ziekenhuizen gaat het om 6,3% boven het gemiddelde (282 overmatige sterfgevallen), en in verzorgingshuizen om 6,7% boven het gemiddelde (137 overmatige sterfgevallen).

De sterftecijfers zijn hoog, en dat is al 18 maanden zo, benadrukt Campbell nog een keer. Maar toch horen we niets van onze gekozen parlementsleden en ook niet van de niet-gekozen ambtenaren of andere hoogwaardigheidsbekleders in diverse functies. En ook van de reguliere media horen we niets, of weinig. Moet het blijven bij excentriekelingen zoals ik zegt Campbell die hiervoor in hun achterkamer aandacht voor vragen? Je voelt mijn frustratie wel, zegt hij erbij. Het is demoraliserend om dit negatieve nieuws steeds maar opnieuw te moeten brengen, vindt ook hij, maar we hebben het hier over mensenlevens en we moeten onze politici schrijven en zeggen dat ze dit moeten onderzoeken. We moeten weten waarom mensen in een versneld tempo doodgaan. Die oorverdovende stilte is voor Campbell niet acceptabel. Het lijkt er bijna op alsof de leiders in een parallelle wereld leven, zegt hij op het laatst.

Campbell gaat in deze video dus niet in op de mogelijke oorzaken van de oversterfte, want als hij bovengenoemde guidelines schendt dan loopt hij het risico van YouTube te worden gehaald. In de comments worden wel mogelijke oorzaken genoemd. Zo zegt Jan in een comment: I was working on a top cardiac ward a few months ago. The senior nurse manager was chatting away with me. I asked her about the increased deaths with pericarditis and myocarditis in young people. She looked me in the eyes and said “yes it’s the vaccines.” . I knew that, but she looked me in the eyes and she said it. It was chilling.

Op Twitter is Campbell overigens ook iets explicieter:

En om met een beetje humor te eindigen: Shelly zegt: I love the irony… “it’s a pity we don’t have a global organisation interested in public health” 🙂 🙂 🙂 you crack me up here, dear Dr John!!!

Link naar de hele video. 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.