Arno Wellens en Dick Veerman; TTIP maakt de economische wereld nog groter

Arno Wellens en Dick Veerman; TTIP maakt de efficiënte, economische wereld nog groter!
Dick Veerman is oprichter van Foodlog, Arno Wellens de rekenmachine van 925.nl. Beiden interviewen ze voor Cafe Weltschmerz. Het gesprek betreft de gevolgen van TTIP.
14202023571_e9181481d6_k
De eerste vraag van Wellens over de slechtheid van de Chloorkip wordt door Veerman direct ontkracht. “De Chloorkip is eigenlijk vrijer van smetten dan de Europese kip, want gezondheidsrisico’s zoals salmonella bij de Amerikaanse kip zijn er niet.” We zijn volgens Veerman overigens zeer terecht zeer kritisch over TTIP en hebben dat (ten onrechte) geframed rond de Chloorkip. De lagere standaard voor voedselveiligheid zou geen issue moeten zijn want dat is volgens onwaar. Wel moeten we ons zorgen maken over de milieu afspraken. We stappen in een oude wereld waarin we door produceren zoals we dat in het verleden ook deden en wat we niet meer willen. De wereld staat nu op een keerpunt waarbij we nadenken over dat globaal produceren. Met TTIP maken we een efficiënt economische wereld nog groter terwijl we daar juist op terug aan het komen zijn.
Een zeer helder inhoudelijk gesprek waar de knelpunten scherp worden beschreven.
Voel de urgentie en doneer Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13
 Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.