De Europese Unie is gecorrumpeerd aan het raken; Coen de Jong en Kees van der Pijl

Het is een droevig stemmende ontwikkeling dat iets wat een 100 jaar oud ideaal is, inmiddels volledig is gecorrumpeerd.

De Europese Unie is aan het uiteenvallen op meerdere fronten stelt Kees van der Pijl, emeritus hoogleraar aan de universiteit van Sussex. Zowel de westelijke zijde van de Europese Unie als de oostelijke randen vallen uiteen. Aan de westelijke kant zie je Engeland uittreden en aan de oostelijke kant doen verschillende staten niet meer mee met de Europese politiek. Verder staat alles onder druk omdat de eurozone met haar gemeenschappelijke munt niet functioneert, terwijl de belasting en sociale politiek vrij wordt gelaten. We hebben iets gemeenschappelijks, maar de middelen om die gemeenschappelijkheid te compenseren al naar gelang de binnenlandse omstandigheden zijn nationaal gebleven. Ierland, Luxemburg en Nederland zijn verschrikkelijke belastingparadijzen.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; ga naar https//:www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.