Gevaren door klimaatverandering en globalisering; Rutger van den Noort en Marijn Poels

“Het klimaat wordt een groot probleem en iedereen zal ervoor moeten betalen”

 

Marijn Poels is een Nederlands film- en documentairemaker. In zijn controversiële film ‘The Uncertainty Has Settled’ stelt Poels klimaatverandering en de huidige energiepolitiek ter discussie. Marijn vindt dat de nuance ontbreekt in het klimaatdebat. Hij belicht hoe de Duitse landbouw wordt weggedrukt door globalisering en energiebeleid. Voor boeren is het plaatsen van een windmolen lucratiever dan het telen van aardappels. Poels vraagt zich af hoe duurzaam deze ontwikkeling is voor de toekomst. Duitsland importeert 70% van haar voedsel. Wat als het misgaat waardoor de distributie stopt?
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; www.cafeweltschmerz.nl/doneer/
Het gesprek tussen Rutger van den Noort en Marijn Poels gaat over de drijfveren van de filmmaker die mensen wil inspireren en aan het denken wil zetten. Marijn ziet in documentaires maken een middel om elkaar beter te begrijpen en tot oplossingen te komen. “Ga niet uit van een top-down model maar van bottum-up, daar kunnen we wat van leren”.
De in Swolgen en Berlijn woonachtige Marijn Poels maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Poels’ filmstijl wordt gekenmerkt door real life registratie. De kijker krijgt een realistische inkijk in de werkelijkheid zonder dat hieraan een mening is gekoppeld.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.